2016 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Saldžiarūgštė vištiena su morkomis

Atradom dar vieną patiekalą, kuris mums be galo patiko! Skonis toooooks geras, kad neina sustoti valgyti :) Ypač morkos . Kitą kartą šių dėsiu trigubai daugiau! Pasigaminti irgi neužtrunka, na tiksliau visą darbą atlieka orkaitė. Reikia:

vištienos kumpelių mėsos (aš ėmiau 6, su kauliuku ir oda)
2 didesnių svogūnų, pjaustytų žiedais

Vištieną paskaninti druska bei pipirais ir sudėjus kartu su svogūnais į ketaus puodą (be jokių riebalų) uždengti ir pašauti į 200° orkaitę 25 min.
Kol mėsytė kepa, pasidaryti padažą (tiesiog sumaišyti viską) iš:

50 g skysto medaus
3 kupinų a.š. saldaus čili padažo
2 česnako skiltelių
1 a.š. pomidorų pastos
2 a.š. sojos padažo
1 citrinos žievelės bei sulčių

Po 25 min traukti puodą lauk, mėsytę išsiimti. Į puodą pridėti pjaustytų morkų (aš šias pjausčiau makaronų formos), kurias sumaišyti su svogūnais. Tada belieka uždėti mėsytę ir užpilti padažu viską. Šauti toliau kepti. (atidengus) +/- 30 min. Paskutines 10 min kepiau po griliaus funkcija. Skanių išbandymų ;)

Šaltinis: žurnalas "Jamie" Nr. 05.2014

3 komentarai:

  1. Laba diena,labai noriu isbandyti,bet neturiu ketaus puodo,turiu Le creuset molini troskintuva,kaip manote ar galiu tokiame gaminti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Zinoma, tinka ir paprasciausias kepimo indas. Tiesiog tik galbut siuose siek tiek riebalu ipilti reiks ir kepimo laikas prailges.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū.Labai skanu! Morkytės gavo pasakiškos!x

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails