2010 m. liepos 16 d., penktadienis

Orkaitėje keptas upėtakis

Dar niekada nesu kepusi pati upėtakio (: vis tik pas mamą ragavus. Bet kai pamačiau gražių pirkti, nesusilaikiau. O vakar vakare ir mėgavomės juo. O dariau labai paprastai. Reikia:
upėtakio
 rozmarino šakelės
 petražolių šakelių
 česnako, druskos, pipirų
 sviesto su žolelėmis
 kelių citrinos riekelių


 Žuvytę gerai nusiplauti ir nusausinti. Įtrinti druska, pipirais bei viršuje įpjauti kelis kartus. Į upėtakio vidų pridėti žolelių, česnako skiltelių, citrinos skiltelių o įpjautose vietose įdėti sviesto su žolelėmis. Taip aš palikau pora val ją pasimarinuoti ( o tiksliau išėjau į darbą, kad grįžus viskas greičiau eitūs). Kepimo skardą išklojau folija, uždėjau žuvytę, šalia priglaudžiau dar bulvyčių, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi :
Tada vėl uždengiau folija ir pašoviau į 180° orkaitę troškintis, po 30 min atidengiau ir toliau kepiau kol bulvikės ir žuvytė iškepė. 

Skanu, be jokių problemų nusilupo skūra ir taip filiukė lengvai išsiėmė. Nereikia jokio pašalinio padažiuko, užtenka pasišlakstyti išsiskyrusiomis sultimis su aliejumi ;) Beje, dar labai švieži pomidorai derėjo :)

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails