2010 m. liepos 19 d., pirmadienis

Juoduju serbentu likeris

kuriam reikia tiek ne daug ... 500 g juoduju serbentu, 400 g karamelizuoto cukraus, 0.7 l baltos degtines bei 2 cm imbiero. Viska sudeti i didesni stiklaini, uzdaryti sandariai ir padejus vesiai laikyti maziausiai 2 sav. Mano stoves ilgiau, nes isvykstu Lietuvon :)  Jau ir laikas, nes pastebiu jog kai kuriu lietuvisku produktu namie nei su zibureliu nerasi :DD

Po keliu savaiciu stovejimo, viska perkosti, susipilti i bonkeles ir megautis visus metus mazais kiekiais :) As pernai avieciu uzpiltine dariaus, tai tiesiog malonumas buvo ja gurksnoti ... 

Pratesimas po keliu savaiciu, kas gavos is sio gerimo ... po triju dienu man jis jau velniskai skanus pasirode :DDD

Pratesimas ir daugiau atsiliepimu cia :)

31 komentaras:

  1. Olialialia koks receptukas ! Tik iš kur tokio cukraus gaut?
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  2. Fausta, mačiau Lietuvoj tokio cukraus didesnėse parduotuvėse :)
    http://www.dansukker.com/default.aspx?ID=510&ProductPage=1&ProductID=9490&GroupID=695

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super! Ačiū labai. Kažkaip niekad jis man neužkliūdavo.
    Dar klausimas - o kur laikyti? Vėsiai - šaldytuve?
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  4. nereikia saldytuve, kaip ir eilini cukru :)

    Aguonele, fainas receptukas ir isivaizduoju kaip skanuuuuuu... gal reiks susigundyt ir pabandyt hmm
    bet tik juodu serbentu tai neteko man matyt, tik raudonus, negi jie cia neturi? kaip pasiilgau naminiu ju,..et..
    o ta cukru as i arbata stikliniam induke dedu, patinka ziuret kaip jis tirpsta po biskuti :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Darom tokį, tik su medum ir kaimiška namine...:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Fausta:
    maciau Viktorija atsake. As laikau dabar virtuvej stiklainy, o kai isvaziuosiu i LT tai sakiau saldytuvan ikisiu nors nebutina, nes degtine gi negenda :)

    Grange:
    aha vertas grieko :) Man patinka saltais vakarais gurksnoti po biskiuka. Avieciu tai saukstais tiesiai is stiklainiuko variau, juokes mama su tete, nes sako bukinuos kas diena :D
    o kas del juodu serbentu, tai zinok as irgi ieskojau ilgai kol galu gale tokia ukininke uztikau. Jau skanus, kaip is sodo savo ...

    Ausrra:
    o kur man cia namines gauti :DD as jau verkiau, kad ir auksine pasibaigus namie, reiks uzsipirkti vel visokiems nenumatytiems planams :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kad cukrus ir degtinė negenda, tai tą aš dar suprantu :D, bet kaip pačios uogos? Nebus rūgėsis?
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  8. o, kaip tik juodų serbentų turiu šaldytuve :) oi darysiu, darysiu ir visus vaišinsiu :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Fausta:
    prigazdinai tu cia mane del rugesio, tai jau siandien ikisau savo i saldytuva :DD bet taip yra, kad ji reikia laikyti vesiai o as pamirsau sias nezmoniskas temperaturas. Bet jau spalva merginos sio gerimo ♥ dar tik kelios dienos praeje o liuks ...

    Egidija:
    tik ne perdaugink ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aguonele,kazin ar is vysniu irgi gautusi? kaip manai?Ir ar imbieras butinai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aisku kad ir is vysniu iseitu, tik reiktu cukraus tikrai maziau imti, nes jos saldesnes yra ir vietoj imbiero kokio cinamono lazdele ar apelsino zieveles imesti ;) na cia visi tie pribumbasai nebuti, bet isbandyti juk galima :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Mano draugės mama nerealų likeriuką iš vyšnių daro. Irgi labai panašiu principu, tik tikslaus recepto nežinau. Bandysiu sužinot ir pasidalinsiu :)
    Aš jau viską susipirkau serbentinei !!!
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  13. Jau koks operatyvumas tavo Fausta!!! As tau mielai koki medali kaip "lojaliausias, mieliausias blogo lankytojas" noreciau suorganizuoti ♥ Is visos sirdies dekoju uz visus komentarus, atsiliepimus! Saunuole ;)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Man medalį? Čia Tau medalis, kad daliniesi tokiais puikiais receptais :)
    Serbentinė jau paruošta - dariau dvigubą kiekį, kad nebūtų per mažai :D Tai gavosi pilnas trijų litrų stiklainis :)
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  15. uzpilineju ir as visokius uoginukus tik va niekad nesirupinau tokiu mandru cukrumi, gal kas bandet ir galit pasakyti ar yra labai didelis skirtumas koks cukriukas dedamas? :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. geras! kaip pavydziu,kad tu jo turi..ar dar turi :DD?
    as turiu dezute to rudo cukraus gabaleliais,niekaip nesugalvoju kur ji panaudoti...

    AtsakytiPanaikinti
  17. Taupau ... tai dar turiu 1/5 l. Nu vienas skaniausiu gertu naminiu gerimu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Merginos, nepamirškit šiemet šito gėrio pasiruošt !!! Dabar tam pats tinkamiausias laikas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Manasis jau sirpsta, noksta, patyliukais ir padegustuojamas :)) Skonis - mmm....

    AtsakytiPanaikinti
  20. Sakykite prasau, o laikymo terminui pasibaiguss, ar lieka ant dugno to kristalinio cukraus, nes man vos ne visas jis likes. Manau, gal pamaisyti reiktu, kad istirptu?? Ar ji tiesiog nukosti paskui?

    AtsakytiPanaikinti
  21. Oi man tai viskas kuo puikiausiai istirpo. Reikia paciame procese vis stiklainy pavartyti aukstyn kojomis ;) Dar ir dabar nepervelu! Turi buti skaidrus skaidrus skystis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Buciau zinojusi anksciau, neisdalinciau kaimynams visu uogu, taip suintrigavo sis receptukas. Greit nulekiau i soda ir dar sugebejau nuo krumu prisirankioti tuos 500 g serbentu. Vos islaukiau dvi savaites. O jau spalva, o jau kvapas, skonis tiesiog puikus. Visi paragave buvo suzaveti...:)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Labai dziugu! Tikrai skonis puikus ir islieka visada toks geras...as dar praeitu metu saldytuve turiu maza buteliuka tai mmmmhhhh...viena "laku" po stikliuka :DD

    AtsakytiPanaikinti
  24. Aguonėle, jei daryčiau iš šaldytų serbentų ir paprasto rudojo cukraus, ar viskas gerai gautųsi, ką manai? nes visko turiu, ir noriu savam gimtadieniui užpilti, nes kaip tik pora sav. liko :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Saldyti serbentai manau tiktu, bet va su rudu paprastu cukrumi manau jog kitas rezultatas gautus. Jis neturi mano akimis to karamelinio cinkelio ;) Bek iki parduotuves ir nusipirk reikiamo!! kad veliau nesigailetumei ;)

    AtsakytiPanaikinti
  26. o imbierą pjaustot ar tiesiog tokį gabaliuką ir įmetat?

    AtsakytiPanaikinti
  27. Noriu daryti likeriuką, bet problema - mano "didmiestyje" neberandu karamelinio cukraus. :/ Ar neitų kitu rudu cukrumi pakeisti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Zinokit pati nesu bandzius su kitokiu cukrumi. Kiek skaitinejus esu, kiti ir su medumi daro tad kodel ir su kitokiu cukrumi neisbandzius ;)

      Panaikinti
    2. Jeigu niekur negausiu karamelinio, darysiu su kitu rudu cukrumi. :)

      Panaikinti
  28. Mieloji Aguonėle, širdingai ačiū už šio skanumėlio receptą!!! Išbandėm, labai patiko, gerai kad iš karto dariau iš 2,5 karto didesnės dozės. Na žinok labai labai puiki užpiltinė! Ačiū Tau, kad daliniesi!!!
    Bučkiai ir virtualūs linkėjimai. Man rodos ir glėbį sveikinimų turėčiau nusiųsti su nuostabia maža panelyte namuose?!?! ♡♡♡

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails